HABERLERİMİZ

Ulusal Tütün Kontrol Programı

Ulusal Tütün Kontrol Programının uygulanması, planda yer alan görevlerin yerine getirilmesi, çalışmaların koordinasyon ve takibinin yapılması, tütün ve tütün ürünlerinin zararları ile mücadele ve kontrol faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla İl Tütün Kontrol Kurulu 13/06/2017 Salı günü saat:14.00’de Vali Yardımcısı Hasan ÖZKAN başkanlığında Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği 7.kat toplantı salonunda 21 üyenin katılımı ile yapılmıştır.       4207 sayılı Tütün ve Tütün Ürünlerinden İnsan Sağlığının Korunması hakkındaki kanun uygulamaları, yapılan çalışmalar ve yaşanan sorunlarla ilgili bilgi verdi.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü İftar Yemeği

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine, Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli ile aileleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden yöneticiler konuk oldu.

Bebek Dostu Hastane

Bakanlığımız tarafından temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.        Tüm anne adaylarını ve yeni doğan bebeği olan anneleri  anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri, yeni doğan bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi ve 6. aydan sonra ek gıdalarla beraber emzirmeye devam ettirilmesi konularında bilgilendirmek amacımızdır.          Güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelerimiz “Bebek Dostu Hastane” unvanı almaktadırlar.           Bu kapsamda  Bebek Dostu çalışmalarını tamamlayan  Salıpazarı, 19 Mayıs, Ladik, Alaçam, Ayvacık, Asarcık İlçe Hastanelerimize  “Bebek Dostu” unvanları verilmiştir.

"Masallarla Büyüyoruz Projesi" Ödül Töreni

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü "Masallarla Büyüyoruz Projesi" Ödül Töreni gerçekleşti. Öğrencilere milli kültürümüze ait değer, tutum ve davranışları kazandırmak için düzenlenen ilkokul öğrencileri arasında en güzel "Türk Masalları Anlatma" ve ilkokul öğretmenleri arasında "Masal Yazma Yarışmasını" içeren projede Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü psikologları 226 öğretmene"Masalların Çocukların Psikolojik Gelişimi Üzerindeki Etkileri" konusunda eğitim vermiştir.

Kanser Kayıt Merkezi’ne Teşekkür

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı olarak çalışmakta olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından International Incidence of Childhood Cancer, Volume 3 (IICC-3) yayınlanmış ve DSÖ’nün belirlediği kriterleri taşıyan ve yüksek veri kalitesi olan kanser kayıt merkezleri arasından Samsun’un yanı sıra 8 kanser kayıt merkezi (Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, Erzurum, İzmir, Samsun ve Trabzon) verileri de dünya çocukluk çağı kanser istatistikleri arasında yer almıştır.             İlimizin 2003-2012 yılları arasındaki çocukluk çağı kanseri verilerinin IARC tarafından yayınlandığı bu çalışmada emeği geçen ve kanser kayıtçılığı konusunda başarılı çalışmalarını sürdüren, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü, Kanser Kayıt Merkezi çalışanlarına Halk Sağlığı Müdürümüz Dr.Mustafa KASAPOĞLU tarafından teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.

İlk 1 2 3 4 5 6 Son

MÜDÜRÜMÜZ